Kaas met eilander karakter

Van de melk van onze koeien maakt Van Schier overheerlijke, authentieke kazen. Door de unieke bodemsamenstelling van het Nationale Park Schiermonnikoog heeft de melk een zacht-zilte en iets kruidige smaak. Dat proef je terug in onze kazen. Net als de liefde waarmee de kaas gemaakt wordt!

Veelgestelde vragen

• In de toekomst hopen onze trotse zuivelboeren een beleefboerderij met kaasfabriek op Schiermonnikoog te openen. Nu nog wordt onze kaas op de ‘vaste wal’ gemaakt. Uiteraard wel met échte eilander melk Van Schier.

• De kazen worden op dit moment bij Kaaslust in Friesland gemaakt. De natuurkorstkaas Monnikenwerk wordt in de Gelderse Vallei gemaakt.

• Van Schier wordt op natuurlijke wijze gemaakt, met vegetarisch stremsel, zonder kunstmatige conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De kazen worden gepekeld in zeezout.

• De kazen zijn geschikt voor zwangere vrouwen.

• De melk van de kazen Van Schier wordt niet afgeroomd. Hierdoor smaken ze lekker vol en romig.